MediaWatch

Brandvarmt arbejdsmarked: Antallet af jobopslag vokser

Der blev i maj slået flere jobopslag op end i nogen anden maj siden 2004, viser tal fra Jobindsats.

Foto: Cadeau Maestro

Antallet af arbejdsgivere, der leder efter nye medarbejdere, er højere, end det har været i flere år. Det viser tal fra Jobnet, der er jobcentrenes oversigt over jobopslag.

I maj blev der slået næsten 39.000 nye jobopslag op på Jobnet. Det er det højeste antal nye jobopslag i en maj måned i den tid, Beskæftigelsesministeriets Jobindsats har holdt øje med antallet af nye opslag.

Og det er kun overgået af antallet af nye opslag i marts i år.

Samtidig er det samlede antal jobopslag, der ligger på Jobnet, på det højeste siden 2004, hvor Jobindsats startede med at føre statistikken.

De mange jobopslag er ifølge cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre, en indikation på, at der er en ualmindelig stor efterspørgsel efter arbejdskraft.

Derfor kan beskæftigelsen i Danmark meget vel stå over for at slå nye rekorder, når tallene for maj udgives 30. juni, spår cheføkonomen.

Han peger dog på, at det normalt er i maj, at der er mest fart på jagten efter nye ansatte i virksomhederne.

”De mange jobopslag kombineret med den meget lave ledighed er dog ikke entydigt positivt. Mange virksomheder melder om mangel på arbejdskraft, og presset på arbejdsmarkedet er taget til,” skriver Jeppe Juul Borre i en analyse.

Det har i de seneste måneder og år været en tiltagende jagt på nye medarbejdere. Det er dog ikke altid endt uden et match.

Selv om Jobindsats tal for jobskifte ikke er lige så opdaterede, så viser de, at indtil februar var der fortsat flere og flere, der har benyttet sig af det stigende antal jobmuligheder og har skiftet job.

I 12 måneder til og med februar i år har 994.000 skiftet job. Det er det højeste antal over 12 måneder, siden Jobindsats begyndte at opgøre jobskifte i 2009.

Et af de steder, hvor man holder øje med, hvor mange der skifter job i Danmark, er pensionskasserne. Det skyldes, at lønmodtageres pensionsordning kan skulle tilpasses efter et jobskifte.

Hos Danica Pension peger cheføkonom Mads Moberg Reumert på, at der i starten af 2022 har været en del flere, der har skiftet job, end året før.

I de første måneder af 2022 var der næsten 25 procent flere, der fik et nyt job, end de første to måneder af 2021.

Og tallene er også betragteligt større end den hidtidige top lige efter finanskrisen i 2009.

Maj bød på mindre fald i jobannoncer på nettet

Ledigheden i mediebranchen falder fortsat

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs