MediaWatch

Europæisk salg af tryksager har kun indhentet en begrænset del af tabet i 2020

Omsætningen på det samlede marked for tryksager steg en smule i 2021 - men det var langt fra nok til at indhente tabet på 19 pct. året inden, viser ny rapport.

Foto: Cicilie S. Andersen/Ritzau Scanpix

En vækst på 2,2 pct. i omsætningen for tryksager og trykt emballage på det europæiske marked i 2021 kan lyde som fremgang i den nye opgørelse, som den internationale brancheorganisation for den grafiske branche, Intergraf, står bag.

Men det er milevidt fra at indhente det markante fald på 19 pct. i omsætningen på tryksager på det europæiske marked i 2020, som Integraf kunne berette om sidste år. Det noterer Grakom, der er den danske organisation for den grafiske kommunikationsbranche.

I den nye Integraf-rapport indgår en prognose fra analysevirksomheden Smithers for omsætningen i den europæiske branche frem til 2026. Smithers spår, at salget af tryksager vil fortsætte nedad, men kun med højst én pct. årligt i realpris.

Samtidig forventes omsætningen på trykte bøger at stige. Med hvor meget fremgår dog ikke, og prognosens usikkerhed er højere end normalt grundet generelt større usikkerhed i markedet som følge af den økonomiske og politiske udvikling i Europa, lyder det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs