MediaWatch

Europæisk salg af tryksager har kun indhentet en begrænset del af tabet i 2020

Omsætningen på det samlede marked for tryksager steg en smule i 2021 - men det var langt fra nok til at indhente tabet på 19 pct. året inden, viser ny rapport.

Foto: Cicilie S. Andersen/Ritzau Scanpix

En vækst på 2,2 pct. i omsætningen for tryksager og trykt emballage på det europæiske marked i 2021 kan lyde som fremgang i den nye opgørelse, som den internationale brancheorganisation for den grafiske branche, Intergraf, står bag.

Men det er milevidt fra at indhente det markante fald på 19 pct. i omsætningen på tryksager på det europæiske marked i 2020, som Integraf kunne berette om sidste år. Det noterer Grakom, der er den danske organisation for den grafiske kommunikationsbranche.

I den nye Integraf-rapport indgår en prognose fra analysevirksomheden Smithers for omsætningen i den europæiske branche frem til 2026. Smithers spår, at salget af tryksager vil fortsætte nedad, men kun med højst én pct. årligt i realpris.

Samtidig forventes omsætningen på trykte bøger at stige. Med hvor meget fremgår dog ikke, og prognosens usikkerhed er højere end normalt grundet generelt større usikkerhed i markedet som følge af den økonomiske og politiske udvikling i Europa, lyder det.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs