MediaWatch

Ny JP/Politiken-formand får under det halve i honorar i forhold til sin forgænger

Peter Bartrams honorar som ny bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus ligger på 950.000 kr. - under det halve af hvad Lars Munch fik på samme post. Forskel skyldes særaftale ifølge formand for Jyllands-Postens Fond.

Peter Bartram | Foto: Ivan Riordan Boll/Politiken/Ritzau Scanpix

Selv om JP/Politikens Hus aldrig har været en større forretning end nu, får den nytiltrådte bestyrelsesformand, Peter Bartram, under det halve i årligt honorar end sin forgænger, Lars Munch. Det skriver Jyllands-Posten.

Det var Peter Bartram selv, der i et interview med Jyllands-Posten i sidste uge åbent fortalte om sit honorar på 950.000 kr, hvilket han ifølge avisen finder passende.

Lars Munchs har siden 2014 været begunstiget med en særaftale ved siden af sit formandshonorar, hvilket bragte hans samlede årshonorar op på godt 2,3 mio. kr., forklarer formand for Jyllands-Postens Fond Jørgen Ejbøl til avisen.

"Det er en af de bedste aftaler, jeg har været med til at lave, for den var med til at fastholde Lars Munch," siger formand for Jyllands-Postens Fond, Jørgen Ejbøl, til Jyllands-Posten og tilføjer, at aftalen nu er bortfaldet.

Lars Munch har været en del af JP/Politikens Hus i mere end 20 år og blev efter otte år som bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus formelt afløst af Peter Bartram 25. februar ved generalforsamlingen i JP/Politikens Hus. 

17. marts bliver Lars Munch sat ind som formand for både Politiken Holding og Politiken Fonden, som siden fusionen mellem Jyllands-Posten og Politikens Hus i 2003 har ejet mediekoncernen sammen med Jyllands-Postens Fond.

JP/Politikens Hus har fået en ny general for bordenden

JP/Politikens Hus får ny formand - og næstformand kommer fra svensk medietop 

JP/Politikens "smiling killer" takker af som formand - men forbliver i inderkredsen 

Mere fra MediaWatch

Ekstra Bladet overhaler B.T. på trafikmåling i juni

Der blev for første gang i flere år trukket flere sidevisninger og besøgende til ekstrabladet.dk end konkurrenterne på B.T. i juni måned. Chefredaktør tror på B.T.s generobring af førerpositionen, og målt på unikke brugere og besøgstal har B.T. halet ind på konkurrenten.

EM-sponsor lægger penge i dansk fodboldmedie

Bold.dk’s redaktionelle dækning af EM i kvindefodbold har fået en saltvandsindsprøjtning fra Visa igennem kampagnen ”The Equal Sponsorship”, som skal bringe dækningen op på niveau med herrefodbold.

B.T. henter ny journalistisk chef fra Frihedsbrevet

Videochef på Frihedsbrevet og tidligere video- og podcastredaktør på Ekstra Bladet rykker videre til B.T., hvor hun skal udvikle og drive det snart 100 pct. digitale medies journalistik mod nye formater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs