MediaWatch

Brostrøm opfordrer medier til at styrke fagjournalistikken

Et kvalificeret modspil til ansvarlige i fx sundhedsvæsenet kræver, at journalister er mere specialiserede inden for området, mener direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Under coronapandemien har en stor del af landets journalister kredset om bl.a. Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsens direktør, som nu opfordrer medier til at ansætte flere fagjournalister for at styrke dækningen. Sådan lød det i "Presselogen" på TV 2 News søndag, skriver TV 2.

"Hvis man virkelig vil give mig og Sundhedsstyrelsen kvalificeret modspil, kræver det, at journalister kan begrave sig lidt mere i stofområdet. Ellers kan man ikke se skoven for bare træer," siger Søren Brostrøm.

I samme interview udtaler han, at der har været masser af kritisk journalistik rettet mod ham og coronahåndteringen de seneste to år, men at den kunne have været mere velfunderet, hvis journalisterne havde en større viden om sundhedsområdet.

Udtalelsen fra Søren Brostrøm kom i forbindelse med, at Ekstra Bladet 7. januar offentliggjorde en leder om, at pressen har fejlet ved at være for ukritisk i coronadækningen.

"Det konstante mentale alarmberedskab har slidt enormt på os alle sammen. Derfor må vi – pressen – også gøre status over vores egen indsats. Og vi har fejlet," lød det i lederen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs