MediaWatch

Det Nordjyske Mediehus mangler op mod 100 avisomdelere

Mangel på avisomdelere betyder, at printaviser ikke alle steder når frem til postkasserne til aftalt tid.

Foto: Simon Fals

Det Nordjyske Mediehus, som er den største avisdistributør i Nordjylland, mangler 50 til 100 omdelere dagligt, og det giver forsinkelser på omdelingen af bl.a. Nordjyske Stiftstidende, skriver nordjyske.dk.

"Vi plejer at sende 400 omdelere ud hver nat for at kunne omdele til tiden. I øjeblikket er det mellem 300-330 ansigter på gaden," siger Erling Jørgensen, der er distributionschef i Det Nordjyske Mediehus.

Han vurderer, at den manglende arbejdskraft bl.a. skyldes, at coronapandemien har begrænset tilførslen af udenlandsk arbejdskraft, og at der også er rift om den tilgængelige arbejdskraft i fx restaurationsbranchen og transportsektoren samt i kviktestcentrene, hvor timelønnen er højere.

Udover Nordjyske Stiftstidende står Det Nordjyske Mediehus for omdelingen af øvrige dagblade, DAO-pakker, breve, magasiner, ugeblade mm.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs