MediaWatch

Chefredaktør på Ekstra Bladet stopper

Efter knap seks år på Ekstra Bladet forlader chefredaktør Pernille Holbøll posten. Hun skal i stedet indgå i ledelsen af bettingselskabet Better Collective.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Pernille Hollbøll når ikke at arbejde sammen med ansv. chefredaktør Henrik Qvortrup i spidsen for den redaktionelle ledelse af Ekstra Bladet.

Hun har været en del af Ekstra Bladet siden 2016 og blev indlemmet i chefredaktionen på den tabloide avis i slutningen af 2019, men har valgt at fratræde posten under sin barselsorlov for at blive en del af bettingselskabet Better Collective som direktør for group branding og media.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Better Collective, som er en børsnoteret dansk bettingvirksomhed. Pernille Holbøll ser frem til sporskiftet og til at blive en del af det nye hold, udtaler hun.

"Det er samtidig et bevidst brancheskift for mig, så det er også med stor ydmyghed, at jeg nu skal prøve mine kompetencer af i en ny industri, hvor min erfaring med ledelse, digitalisering og medier skal bruges til at bygge videre på virksomhedens ambition om at gøre igaming underholdende, gennemsigtig og fair,” siger Pernille Holbøll i meddelelsen.

Pernille Hollbøll begynder arbejdet i Better Collective efter sin barsel omkring 1. marts 2022.

Ledelseshold udskiftet

Med Pernille Holbølls afgang er den øverste ledelse på Ekstra Bladet i løbet af et lille års tid udskiftet, efter tidligere ansv. chefredaktør Poul Madsen stoppede i marts. Samtidig forlod avisens daværende kommercielle direktør Claus Brix posten, som i dag er overtaget af Signe Skarequist.

Kort efter Poul Madsens afgang meldte daværende chefredaktør Kristoffer Eriksen også sit exit til fordel for en stilling som journalistisk chefredaktør på Frihedsbrevet. Siden har også adm. redaktør Ole Sloth forladt avisen, der 1. juli fik ny ansv. chefredaktør i Henrik Qvortrup, der efterfølgende har fået ansat Knud Brix som journalistisk chefredaktør.

Den øverste avisledelse udgøres således i dag af ansv. chefredaktør Henrik Qvortrup og kommerciel direktør Signe Skarequist, mens chefredaktionen tæller Henrik Qvortrup og Knud Brix.

Pernille Holbølls opsigelse kommer i en uge, hvor Henrik Qvortrup har gjort sine ambitioner og nye linje for Ekstra Bladet konkrete i en leder samt en række interviews med bl.a. Journalisten og Berlingske. Herunder har han slået det fast, at Ekstra Bladet skal gøre mere ud af at servicere sin kernemålgruppe, han kalder "Danmarks rygrad" og gøre mere for at adskille sig fra hovedkonkurrenten B.T. bl.a. ved at lave mere magt- og elitekritisk journalistik.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs