MediaWatch

Qvortrup: "Vi skal ikke ligge under for eliten"

Baggrunden for Ekstra Bladets opdatering af sit slogan var at ruske op i tabloidavisen og sætte en streg under dens magt- og kulturkritiske rolle, siger chefredaktør Henrik Qvortrup.

Foto: Valdemar Ren

Ekstra Bladet har haft brug for en påmindelse om sit eksistensgrundlag, som er at provokere danskerne med ukueligt magtkritisk journalistik samtidig med, at avisen havde brug for fornyelse omkring kulturstoffet, siger chefredaktør Henrik Qvorutrp i et interview med Berlingske.

Det skal det nye slogan "Når ingen andre tør" indkapsle, forklarer chefredaktøren, der mener, at Ekstra Bladets målgruppe higer efter journalistisk indhold, der ikke er lavet til Danmarks kultur- og magtelite.

"Vi skal ikke ligge under for elitens holdninger. Der havde indsneget sig en berøringsangst på Ekstra Bladet, hvor vi lod os kyse, hvis et twitter-segment syntes, at der var noget, vi ikke måtte mene," siger han til Berlingske og henviser bl.a. til, at avisen ikke skulle have undskyldt over for tidligere statsminister Helle Thorning-Scmidt, efter Ekstra Bladets reporter ved Zulu Awards i april kaldte hende for "bordello-mor".

Han medgiver, at avisens stab og han selv er en del af den selvsamme elite, som Ekstra Bladet ikke skal ligge under for.

Henrik Qvortrup tiltrådte som chefredaktør 1. juli og hans nye linje for avisen er begyndt at effektuere sig i konkrete tiltag.

Avisen meddelte for nyligt, at kulturstoffet skal have en højere prioritet, og at man søger nye kræfter i anmelderkorpset. Samtidig med sloganskiftet har Ekstra Bladet valgt at modernisere Side 9 ved at give plads til afklædte mænd på siden.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs