MediaWatch

Dagpressens fond uddeler knap 600.000 kr. til undersøgelser af medier og uddannelse

Forskning i nyhedsvaner og relationer mellem eksperter og journalister scorer højest blandt årets modtagere af midler fra Dagpressens Fond.

Foto: Thomas Borberg

Fem ansøgere til Dagspressens Fond kan se frem til at modtage bevillinger på i alt 580.000 kr. til studier, undersøgelser og projekter, der skal generere viden om den danske dagbladsbranche.

Det skriver brancheorganisationen Danske Medier, som er en del af fondens bestyrelse, i en meddelelse.

To ansøgere er løbet med størstedelen af støttekronerne.

De største beløb går til professor på Roskilde Universitet Kim Schrøder, der får 390.000 kr. til at fortsætte sin forskning i danskernes brug af nyhedsmedier, som bl.a. indgår i Reuters Institutes globale rapporter.

Hans fagkolleger Kresten Roland Johansen, Roger Buch, lektorer på DMJX og adjunkt Jakob Dybro bliver tildelt 100.000 kr. til granskning af relationen mellem forskere og journalister.

"Der er stor variation i årets modtagere, hvor vi ser projekter, som borer sig ned i journalistiske problemstillinger, som kan siges at være tidløse, men som helt tydeligt har en særlig aktualitet i de her år. Og så projekter, som udforsker nye udfordringer og muligheder for pressen med særligt fokus på samspillet mellem teknologi og journalistik, som kommer til at fylde meget i de kommende år,” siger Erik Bjerager, formand for fondens bestyrelse, som i det daglige er chefredaktør og adm. direktør for Kristeligt Dagblad.

Foruden de to meget traditionelle forskningstemaer, har Dagspressens Fond tildelt 20.000 til ph.d-studerende Lynge Asbjørn Møllers afhandling om brug af algoritmer, som anbefaler nyhedshistorier på mediesites.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs