MediaWatch

Lokalmedie vil have politikere til at genoverveje krav til mediestøtte

Det begrænser små lokalmedier fra at blomstre op, at der mindst skal være tre fuldtidsmedarbejdere for at få mediestøtte, mener chefredaktør på Mors. Venstre er klar til at gentænke krav.

Foto: Anthon Unger

For at et medie i dag skal kunne få mediestøtte, skal det som minimum have tre fuldtidsansatte. Det kan for hyperlokale medier være svært at komme op på, derfor er kravet en væsentlig stopklods, hvis man vil have små lokalmedier i landet, lyder det fra chefredaktør på mediet Kunmors, David Højmark i et interview med Politiken.

Han er også den eneste ansatte på sin egen avis, og han vil have politikerne til at fjerne kravet om tre fuldtidsansatte i et nyt medieforlig, så han og andre små lokalmedier kan få det i statsstøtten. Og det erklærer flere partier sig klar til at se nærmere på.

"Vi er nødt til at sikre os, at der er en vis kvalitet, men det kan man sikre sig på anden måde, end det her krav om at der skal være tre medarbejdere," siger Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen, der får opbakning fra SF.

Meldingen skal ses i forbindelse med, at partierne på Christiansborg over en bred kam har erklæret, at en styrkelse af de lokale og regionale mediers vilkår er blandt de vigtigste prioriteter under de kommende medieforhandlinger.

Forhandlingerne forventes at blive indledt i år, men kulturministeren har meddelt, hun ikke regner med at lande et nyt medieforlig før den anden side af nytår.

Enhedslisten vil oprette en ekstra TV 2-region på Sjælland 

Regeringen forventer at lande medieforlig i start 2022

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs