MediaWatch

Ulovlig støtte: Postnord skal sende 490 millioner retur

Kapitaltilførsler fra Danmark og Sverige på 490 mio. kr. til Postnord er imod EU-regler. Landene skal kræve pengene tilbage, meddeler EU-Kommissionen.

Foto: Benjamin Nørskov/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Postnord skal betale en klækkelig sum tilbage til både den danske og svenske stat.

Det skyldes, at kapitaltilførsler fra Danmark og Sverige til Postnord på samlet knap 490 mio. kr. ikke lever op til EU's regler for statsstøtte.

Det meddeler EU-Kommissionen fredag.

Postnord skal derfor betale cirka 195 mio. kr. tilbage til den danske stat. Derudover skal selskabet, som er ejet af Danmark og Sverige, betale 295 mio. kr. tilbage til Sverige.

Afgørelsen er med til at sikre lige konkurrencevilkår, siger Margrethe Vestager, som er EU-kommissær med ansvar for konkurrencepolitikken.

"Vores hverdag bliver stadig mere digital. Og almindelig post er gradvist blevet erstattet af digital kommunikation. Det lægger et pres på postvirksomhederne, som fortsat tilbyder en tjeneste, der er af afgørende betydning for borgerne."

"Med den afgørelse, der er blevet truffet i dag, hjælper vi med at sikre lige konkurrencevilkår på det danske og det svenske marked for posttjenester, samtidig med at Post Danmark får mulighed for at omstille sig til en stadig mere digital fremtid," udtaler hun i en meddelelse.

Postnord er statsejet. Den danske stat ejer 40 pct., mens den svenske ejer 60 pct.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs