MediaWatch

Dansk Journalistforbund opfordrer minister til at give afghanske mediefolk asyl

I et åbent brev til udenrigsministeren appellerer Dansk Journalistforbund til, at Danmark tilbyder asyl til afghanske journalister, der har bistået danske medier. Brevet følger lignende opfordringer i Storbritannien og USA.

Foto: Jacob Nielsen

Afghanske journalister, som igennem de seneste mange år har hjulpet danske medier og reportere i dækningen af situationen i Afghanistan, bør tilbydes at blive bragt i sikkerhed i Danmark. Sådan lyder det i et åbent brev fra Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen, til udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Det skriver Journalisten.

"Det drejer sig om de journalister og mediefolk, der har arbejdet for danske korrespondenter som tolke, stringere og på anden måde været afgørende for, at de danske medier har kunnet producere og bringe reportager fra det krigshærgede land," lyder det i brevet, som er dateret til 5. august.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs