MediaWatch

Medie flytter væk fra Hongkong i protest mod ny lov

Mediet Initium har besluttet at flytte til Singapore som følge af national sikkerhedslov, som gør det sværere at bedrive kritisk journalistik.

Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix

Som reaktion på en sikkerhedslov, der blev vedtaget i Hongkong sidste sommer, vælger mediet Initium nu at flytte sin nyhedsproduktion ud af regionen. Det skriver Politiken med henvisning til mediet Hong Kong Free Press.

"Vi vil gerne understrege, at flytningen ikke vil påvirke vores redaktionelle politik og vores løfte om at levere den bedste journalistik. Vi vil fortsat dække relevante nyheder for vores kinesisktalende læsere, og hovedlandet i Kina og Hongkong vil forblive vores fokus, præcis som vi vil blive ved med at bekymre os om Taiwan og andre kinesisktalende regioner, skriver mediet chefredaktør, Susie Wu, til Hong Kong Free Press.

Den omstridte lov har haft flere konsekvenser for den kritiske journalistik i Hongkong. For eksempel blev regionens største prodemokratiske medie, Apple Daily, lukket i juni, og efterfølgende er en række af mediets ansatte og chefer anholdt under den sikkerhedslov, som styret i Kina fik indført efter måneder med store og ofte voldelige protester.

Avisens ejer, Jimmy Lai, er ifølge Ritzau og AFP sigtet for at have samarbejdet med udenlandske aktører til fare for den nationale sikkerhed. Nu vælger Initium altså at tage konsekvensen og flytte ud af Hongkong.

Tirsdag skrev Financial Times, at den britiske journalist Steve Vines også så sig nødsaget til at forlade Hongkong og flytte tilbage til Storbritannien efter at have modtaget advarsler om, at han blev holdt øje med.

Eksredaktør for lukket avis i Hongkong er anholdt 

Amnesty: Hongkong nærmer sig et farvel til ytringsfrihed

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs