MediaWatch

Boom i nethandel: Post Nord firedobler resultatet

Post Nord nyder godt af, at flere handler på nettet. Pakkeposten er steget med ca. 32 pct. i første halvår og giver et plus på driften på 168 mio. kr. mod 41 mio. kr. i første halvår 2020.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Et boom i nethandlen under coronaudbruddet har hjulpet Post Nord til en stor fremgang i indtjeningen.

Post Nord kommer ud af første halvår med et plus på driften på 168 millioner kroner, hvilket er en firedobling sammenlignet med samme periode sidste år, hvor overskuddet var på 41 millioner kroner.

Post Nord skriver i regnskabet, at der har været en stigning på omkring 32 procent inden for leveringer af pakker i første halvår.

Til gengæld er mængden af breve fortsat nedadgående med et fald på fire procent over det seneste år.

Post Nord Danmark har i mange år været hårdt presset af, at der bliver sendt færre og færre breve og havde gennem flere år røde tal på bundlinjen.

Men postselskabet har været gennem en sparerunde, som har betydet, at tusindvis af stillinger er blevet nedlagt, hvilket har fået omkostningerne ned.

For hele Post Nord-koncernen, der også tæller aktiviteter i blandt andet Sverige, Norge, Finland og Tyskland, har der også været stor fremgang i overskuddet.

Driftsoverskuddet er i første halvår steget med 68 procent til en milliard kroner.

Her er det ligesom i Danmark også stor fremgang i nethandlen, som har trukket op i resultatet, fordi der har været flere pakker at bringe ud.

Post Nord er ejet af den svenske og danske stat, der har henholdsvis 60 og 40 procent af aktierne.

Af Ritzau

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs