MediaWatch

JP/Pol-topchef fastholder kritik af Linkedin efter svar om fjernet EB-leder

Linkedin har uddybet, hvorfor Henrik Qvortrups opslag, med tekst fra hans debutleder på Ekstra Bladet, stred mod platformens regler og blev fjernet. JP/Politikens Hus' adm. direktør står fast på kritik.

Foto: Mik Eskestad/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Det sociale medie Linkedin mener, at formuleringen "alle sårbare og udsatte grupper er vaccineret. Og for de stort alle andre er det helt og aldeles uproblematisk at blive smittet," strider imod den Microsoft-ejede platforms regler om misinformation. Derfor blev Eksta Bladets nye chefredaktør, Henrik Qvortrups opslag indeholdende et billede med tekst fra hans første leder fjernet fra platformen.

Det fremgår af et tweet fra JP/Politikens Hus' adm. direktør Stig Ørskov, hvor han fortsat retter kritik mod den Microsoft-ejede platforms beslutning, som han omtaler som et eksempel på "techgiganternes selvbestaltede censurpoliti".

Fagbladet Journalisten talte onsdag med professor i biomedicin, Søren Riis Paludan, som ikke mente, at opslaget indeholdt misinformation, men pegede på, at formuleringen om smitte som uproblematisk for andre end risikogruppen som det springende punkt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs