MediaWatch

Trykkerilukning rundbarberer egenkapital hos Bornholms Tidende 

Beslutningen om at lukke eget trykkeri udløste sammen med coronaen blodrøde tal i 2020 i det bornholmske avishus, som venter nyt, men mindre, underskud i år. Afgået chefredaktør fik få måneders løn med sig - ny er på vej.

Kim Eland overtog i 2019 direktørposten på Bornholms Tidende | Foto: PR/Bornholms Tidende

Det udløste milliontab og et gevaldigt indhug i egenkapitalen, da Bornholms Tidende i november 2020 besluttede at lukke sin eget trykkeri i Rønne og i stedet at få avisen trykt på Sjælland. Det fremgår af avishusets 2020-regnskab, som i denne uge er indleveret til Erhvervsstyrelsen.

Trykmaskiner og tilhørende udstyr blev ekstraordinært nedskrevet med 12,1 mio. kr., viser en note. Og dét er hovedforklaringen på, at bruttofortjenesten styrtdykkede fra 21,1 mio. kr. forrige år til 6,1 mio. kr. i 2020. Resultatet gik fra et minus på 1,9 mio. kr. før skat i 2019 til et underskud sidste år på hele 16,6 mio. kr. Omsætningen løfter bladhuset ikke sløret for.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Stifter af Radio24syv om Loud-skifte: Kritikken er forståelig

Private aktørers kritik af Berlingske Medias mulige overtagelse af Radio Loud er forståelig, mener Lisbeth Knudsen, der som tidligere topchef i mediehuset var med til at skabe Radio24syv og monopolbruddet på taleradio. Radiodirektør mener, det vil skævvride konkurrencen, men det vil Radio- og tv-nævnet næppe skele til i sin afgørelse, mener professor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs