MediaWatch

Danske Medier: Tilgang til Pressenævnet kan udfordre finansiering

Nyfunden interesse for Pressenævnet blandt digitale medier kan fremover resultere i stigende arbejdsbyrde for nævnet, siger Danske Medier, som understreger vigtigheden af at følge udviklingen i antallet af klager.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Markant flere digitale medier ønskede i løbet af 2020 at blive tilmeldt Pressenævnet end de foregående år, og derfor kan det blive nødvendigt at genoverveje finansieringen til nævnets sekretariat. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Medier.

Sidste år ønskede 99 digitale medier at blive tilmeldt Pressenævnet mod 65 i 2019. Stigningen kan ifølge Pressenævnets årsberetning have en sammenhæng med, at et medie skulle være tilmeldt Pressenævnet for at kunne søge kompensation for fald i annonceomsætningen under coronakrisen.

De mange nye tilmeldinger er ikke resulteret i flere klager til nævnet. Men det kan blive en konsekvens, man skal være opmærksom på i fremtiden, lyder det fra Danske Mediers chefjurist, Holger Rosendal:

"Det er jo glædeligt, at de mange nye tilmeldte medier endnu ikke har medført en stigning i antallet af klager. Dog er det vigtigt, at vi følger udviklingen, så Pressenævnets arbejdsbyrde ikke gradvist stiger, alt imens finansieringen forbliver uændret," lyder det i meddelelsen.

Pressenævnet finansieres af Danske Mediers medlemmer, samt TV 2 og DR.

I løbet af 2020 modtog Pressenævnet 158 klager, hvilket var et fald i forhold til 2019, hvor der kom 201 klager over tilmeldte medier.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs