MediaWatch

Journalistuddannelser forventer flere praktikpladser end ansøgere

Praktikkoordinator regner med, der er vil være næsten 40 praktikpladser i overskud ved den kommende runde praktiksøgning i maj.

Martin Vestergaard, praktikkoordinator ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, havde ventet, at mange praktikantstillinger ikke ville blive besat, fordi der er flere stilinger end journaliststuderende. | Foto: PR/DMJX

Når den næste Store Match Dag, bedre kendt som Panikdagen, løber af stablen, vil det være i de studerendes favør, når det handler om at vælge sig en praktikplads. Som ved seneste praktikrunde er der nemlig et overskud af praktikpladser i forhold til antallet af journaliststuderende, der byder sig til, skriver Journalisten.

Konkret er der omkring 250 studerende, der skal have fundet sig en praktikplads 6. maj, fortæller praktikkordinator fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), Martin Vestergaard. Samtidig udbydes der omkring 287 praktikpladser, skriver fagbladet. Altså et overskud på godt og vel 37.

Overvægten af udbudte praktikpladser er opstået, efter DMJX forkortede sin praktikperiode fra 18 til 12 måneder for år tilbage, og ved seneste runde i november var der omkring 70 praktikpladser i overskud. I sommer besluttede DMJX's bestyrelse at gå tilbage til den gamle ordning med 18 måneders praktik. Det vil træde i kraft igen til praktikperioden i februar 2022.

Knap 70 praktikantstillinger er ubesatte efter Store Match Dag

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs