MediaWatch

Ekstra Bladet lukker Nationens anonyme debat

Det omdiskuterede kommentarspor på Ekstra Bladets debatforum Nationen, hvor brugerne har kunnet skrive anonymt, er fortid, siger chefredaktør Kristoffer Eriksen.

Foto: Linda Johansen

Det anonyme debatforum og kommentarspor på Ekstra Bladets Nationen er blevet lukket søndag morgen.

Det sagde chefredaktør Kristoffer Eriksen i søndagens udgave af Presselogen på TV2 News.

"Vi skal ikke mere have det her anonyme, mærkelige sted, hvor man kan sidde og kalde sig 'tørstigmunk89' og så bare fyre den af med injurier, racisme og sexisme," sagde Kristoffer Eriksen i Presselogen.

Den anonyme og ofte hadefulde debat, som Nationen har givet mulighed for, har været til diskussion den seneste uge, efter afgående chefredaktør Poul Madsen i sidste uge sagde, at han fortrød, at han ikke havde fået gjort noget ved den del af eb.dk.

Den anonyme, hadefulde tone på nettet og i kommentarsporene på mediernes Facebooksider var også temaet i ugens mediepodcast Indslag på MediaWatch.

Her sagde opinionsredaktør på Ekstra Bladet Mads Kastrup, at den anonyme debat på Nationen har været et emne, der har delt vandene internt.

Du kan høre hele podcasten her:

Poul Madsen fortryder ikke at have gjort noget ved Nationen 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs