MediaWatch

B.T. gav redaktør en advarsel i Metoo-sag

En sag om grænseoverskridende adfærd fra en redaktør blev afsluttet med en advarsel og en reprimande til vedkommende, oplyser ansv. chefredaktør til fagbladet Journalisten.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

En redaktør på B.T. fik en advarsel og en reprimande i en sag om grænseoverskridende adfærd, oplyser ansv. chefredaktør på mediet, Michael Dyrby, til Journalisten.

"Vi håndterede sagen, da den kom frem i 2020: Vi tog sagen dybt seriøst. Vi talte med alle involverede parter – studentermedhjælperne, tillidsrepræsentanter, HR og ledelsen. Vi afsluttede sagen med en advarsel og en reprimande. Siden har der ikke været flere klager, og studentermedhjælperne fik ved et afsluttende møde en undskyldning," skriver Michael Dyrby i en mail til fagbladet.

Det var netop Journalisten, der i sidste uge kunne fortælle om begivenghederne i efteråret 2020, hvor otte studentermedhjælpere fortalte ledelsen om grænseoverskridende adfærd fra den pågældende redaktør og kritiserede ledelsens håndtering af situationen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs