MediaWatch

Salget af Hus Forbi har taget markant dyk under coronakrisen

Coronanedlukningen har ramt hjemløseavisen Hus Forbis salgstal hårdt. Avisen er gået fra at sælge omkring 80.000 papiraviser om måneden til at sælge 50.000.

"Man skal virkelig være standhaftig lige nu, og man skal stå der i mange timer. Lige nu kan de stå derude en dag og komme tilbage og sige, at de har solgt to aviser," siger sekretariatsleder i Foreningen Hus Forbi til Information. | Foto: Mathilde Bech/Ritzau Scanpix

Avisen Hus Forbi er blevet hårdt ramt af coronanedlukningen, som har resulteret i lukkede forretninger og færre mennesker på gaden.

Det skriver Dagbladet Information.

Før corona havde avisen Hus Forbi et månedligt salgsoplag på 80.000 aviser, men i februar forventer Foreningen Hus Forbi et salg på 20-30.000 aviser, eftersom salget i januar 2021 faldt til 50.000.

Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder i Foreningen Hus Forbi, siger, at sælgerne bliver bevidst undgået i nogle tilfælde, fordi smitteudbruddet blandt socialt udsatte i København har betydet, at folk tror, at sælgerne måske er smittebærere.

"Man skal virkelig være standhaftig lige nu, og man skal stå der i mange timer. Lige nu kan de stå derude en dag og komme tilbage og sige, at de har solgt to aviser," siger han til Information.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs