MediaWatch

Salget af Hus Forbi har taget markant dyk under coronakrisen

Coronanedlukningen har ramt hjemløseavisen Hus Forbis salgstal hårdt. Avisen er gået fra at sælge omkring 80.000 papiraviser om måneden til at sælge 50.000.

"Man skal virkelig være standhaftig lige nu, og man skal stå der i mange timer. Lige nu kan de stå derude en dag og komme tilbage og sige, at de har solgt to aviser," siger sekretariatsleder i Foreningen Hus Forbi til Information. | Foto: Mathilde Bech/Ritzau Scanpix

Avisen Hus Forbi er blevet hårdt ramt af coronanedlukningen, som har resulteret i lukkede forretninger og færre mennesker på gaden.

Det skriver Dagbladet Information.

Før corona havde avisen Hus Forbi et månedligt salgsoplag på 80.000 aviser, men i februar forventer Foreningen Hus Forbi et salg på 20-30.000 aviser, eftersom salget i januar 2021 faldt til 50.000.

Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder i Foreningen Hus Forbi, siger, at sælgerne bliver bevidst undgået i nogle tilfælde, fordi smitteudbruddet blandt socialt udsatte i København har betydet, at folk tror, at sælgerne måske er smittebærere.

"Man skal virkelig være standhaftig lige nu, og man skal stå der i mange timer. Lige nu kan de stå derude en dag og komme tilbage og sige, at de har solgt to aviser," siger han til Information.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs