MediaWatch

Sigtelser mod Jørgen Ramskov og Poul Madsen i sag om PET-bog er frafaldet

Tidligere fredag kom det frem, at journalist Morten Skjoldager efter fire år ikke længere er sigtet i sagen om den bog, han udgav i 2016. Sigtelser mod to chefredaktører i sagen er også droppet.

Foto: Producentforeningen

Hverken Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, eller Jørgen Ramskov, tidligere chefredaktør på Radio24syv, er længere sigtet for at vidergive fortrolige oplysninger i sagen om bogen "Syv år for PET". Det skriver Journalisten.

Tidligere fredag kom det frem, at anklagemyndigheden har opgivet sigtelsen af bogens forfatter, Politiken-journalist Morten Skjoldager, skrev han selv på Facebook og Twitter.

Poul Madsen og Jørgen Ramskov blev sigtet i 2018 - to år efter bogens udgivelse - fordi deres respektive medier havde udgivet passager eller refereret til oplysninger, som ifølge PET var fotrolige.

Den tidligere PET-chef Jakob Scharf fortæller i Morten Skjoldagers bog om en række konkrete sager fra livet i toppen af PET, og det fik i 2016 PET til at nedlægge fogedforbud mod udgivelse af bogen.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs