MediaWatch

Nordjyske Medier dropper trykkeri - overdrager drift til selskab under JP/Politikens Hus

Alle medarbejdere og aktiviteter i Nordjyske Mediers trykkeri overdrages til trykkeriselskab hos JP/Politikens Hus. Det sker i et forsøg på at holde faste omkostninger nede og sikre stordriftsfordele, lyder det fra direktør. Rettet.

Foto: PR/Nordjyske Medier

Rettet kl. 10.38: Det fremgik tidligere, at Nordjyske Medier sælger sit trykkeri. Der er tale om en overdragelse af aktiviteter til Erritsø Tryk Management.

Nordjyske Medier vil ikke længere bedrive trykkerivirksomhed og overdrager aktiviteterne og medarbejderne til det nystiftede selskab Erritsø Tryk Management, som er en del af JP/Politikens Hus. Det skriver Nordjyske.

"Vi har drevet et godt og velfungerende trykkeri i Aalborg, hvor medarbejdere og ledelse løbende har optimeret og tilpasset driften. Men færre titler og faldende oplag presser over tid en bæredygtig økonomi, og derfor har vi adresseret den udfordring nu, hvor vi har mulighed for og råderum til at finde langsigtede løsninger for koncernen," udtaler Morten Vinther Jensen, adm. direktør for Nordjyske Medier.

Historien melder ikke noget om økonomien i aftalen mellem Nordjyske Medier og Erritsø Tryk Management. Det fremgår, at trykkeriet i Aalborg vil blive holdt kørende og anvendt de kommende år – og at det har vejet tungt i aftalen. Overdragelsen sker i midten af december.

En del af rationalet bag at lægge trykkeriaktiviteterne i hænderne på Erritsø Tryk er at skabe rum til investeringer i at udvikle trykkeriet.

"Hvis man skal undgå, at faste omkostninger til tryk og distribution skal resultere i høje prisstigninger på printprodukter, skal man søge stordriftsfordele og kapacitetsudnyttelse via partnerskaber," udtaler Morten Vinther Jensen.

Erritsø Tryk A/S havde i 2019 en bruttofortjeneste på 30,5 mio. kr. og et driftsunderskud på en halv million kr. Årsresultat landede på 2,8 mio. kr., og selskabet beskæftigede 43 ansatte ifølge årsregnskabet.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs