MediaWatch

Fondsfinansieret journalistik er på fremmarch i Danmark

Danske fonde er i højere grad begynd at donere midler til journalistik, viser et universitetsspeciale. Særligt inden for de seneste år har det taget fart.

Flere fondsmidler havner i kassen hos danske medier. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Der postes flere og flere danske fondsmidler i journalistik i Danmark. Det er konklusionen i et universitetsspeciale fra RUC skrevet af journalist Agnete Solvej Christiansen. Det skriver Journalisten.

I specialet fremgår det, at danske fonde ifølge Danmarks Statistik postede fem mio. kr. i dansk journalistik i 2016. I 2018 var det tal steget til 17 mio. kr., og ifølge specialets forfatter er der ikke noget, der tyder på, at udviklingen er stoppet.

”Det er inden for de seneste år, at det er begyndt at tage fart,” siger Agnete Solvej Christiansen til Journalisten og uddyber, at det bl.a. er ansøgninger om projekter inden for konstruktiv journalistik, der fylder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs