MediaWatch

Ex-praktikanter kritiserer sexisme-undersøgelse i Berlingske Media

Berlingske Media vil ikke inddrage tidligere praktikanter i den eksterne undersøgelse om krænkelser og sexisme, koncernen har sat i gang. Det møder kritik fra tre tidligere praktikanter på Berlingske .

Foto: Niels Hougaard/ERH

Kortlægningen af sexisme og krænkelser i Berlingske Media vil ikke give et retvisende billede, fordi den alene fokuserer på fastansatte - og ikke freelancere og tidligere praktikanter. Det mener tre tidligere praktikanter på Berlingske, skriver Journalisten.

"Alt, hvad den seneste måneds debat har vist os, er, at dem, der er mest sårbare, når det kommer til sexisme og seksuelle krænkelser, er praktikanter og løsttilknyttede. Derfor undrer det mig, at de ikke er med," siger Katrine Rosenbæk, der er tidligere praktikant på Berlingske og efterfølgende har arbejdet freelance ved avisen.

Ifølge HR chef i Berlingske Media, Lise Glerup Pedersen, ligger beslutningen om snittet i undersøgelsen fast.

"Vi har drøftet om tidligere praktikanter skulle være med, men det er den klare anbefaling fra dem, der har lavet vores undersøgelse, at når man arbejder med kulturen i en virksomhed, så tager man udgangspunkt i de ansatte," siger hun til Journalisten.

Som MediaWatch tidligere har skrevet, tog Berlingske-koncernen initiativ til den eksterne undersøgelse i slutningen af september, efter Berlingske havde fået henvendelser om oplevelser med krænkelser og sexisme på avisen. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs