MediaWatch

DMJX forventer 60 ubesatte praktikpladser efter "Panikdag"

Flere medier må igen se langt efter at få besat alle deres praktikantstillinger, vurderer praktikkorronator forud for Store Match Dag 4. november.

Der vil være et overskud af praktikpladser, når Panikdag løber af stablen 4. november. Foto: Esben Nielsen/Ritzau Scanpix

Der kommer til at være ca. 220 praktikpladser til ca. 160 studerende, når Store Match Dag, også kendt som Panikdag, løber af stablen 4. november. Det estimerer praktikkoordinator Martin Vestergaard, som har talt med Journalisten.

”Der er der ikke noget overraskende ved. Det er nærmest helt, som vi havde regnet med,” siger Martin Vestergaard.

Dermed vil der være omtrent 60 praktikpladser, som ikke bliver besat 4. november, og det stemmer overens med det tal, Martin Vestergaard forudsagde op til forårets udgave af Store Match Dag. I november sidste år var der 55 flere studerende end praktikpladser. Efter panikdagen stod 60 praktiksteder uden praktikant.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole genindførte i juni i år 18 måneders praktik, efter omlægningen til en 12 måneders periode har fået antallet af ubesatte praktikstilinger til at stige. Martin Vestergaard forventer, at det træk betyder, at antallet af praktikpladser og studerende vil udligne sig om to år.

Det er studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Syddansk Universitet og RUC, der skal finde sig en praktikplads.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere