MediaWatch

Engelsk tabloidavis fyrer op mod hver tredje medarbejder

Omkring en tredjedel af de ansatte hos gratisavisen Evening Standard kan ifølge Financial Times stå til en fyreseddel i en større sparingsrunde udløst af coronakrisen.

Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter flere år med tab lægger den London-baserede gratisavis Evening Standard op til en af de største fyringsrunder hidtil blandt engelske avisudgivere, siden coronakrisen for alvor lagde et pres på erhvervslivet. Op mod hver tredje medarbejder på avisen kan risikere at miste jobbet, skriver Financial Times på baggrund af kilder bekendt med situationen.

Ifølge mediet drejer det sig om 115 stillingsnedlæggelser hos avisen, der er ejet af den russisk-britiske forretningsmand Evgeny Lebedevs selskab, som også ejer The Independent og tv-kanalen London Live. Evening Standard meldte i 2019 om et tab før skat på 13,6 mio. pund svarende til 112,5 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs