MediaWatch

Chefredaktør: Lokal dækning vil kræve flere statspenge - nej mener en anden

Chefredaktør for Århus Stiftstidende opfordrer politikere til at sende penge til lokale medier for at undgå, at områder ender uden en kritisk presse. Det er ikke løsningen, mener chefredaktør for ugeaviser, der mener, at de gratis, husstandsomdelte aviser bliver glemt i billedet.

Foto: Peter Leth-Larsen/Jysk Fynske Medier

Der skal penge på bordet, hvis der fremover skal være journalistisk dækning af områderne uden for landets større byer. Sådan lød det fra Jan Schouby, chefredaktør på Århus Stiftstidende, der var gæst i denne uges udgave af MediaWatchs podcast Q&co.

"Jeg mener på lidt længere sigt, hvis politikerne gerne vil have dækket de her byer – og det mener jeg helt klart, vi skal – så bliver det nødvendigt med en større involvering fra statens side. Det bliver simpelthen nødvendigt med noget mere statsstøtte til de her aviser. Vi skærer jo ned gentagne gange, og det gør vi jo snart igen. Vi kan simpelthen ikke blive ved med at levere den dækning, som skal til," sagde Jan Schouby.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs