MediaWatch

Q&co zoomer ind på debatkrise på New York Times, kritik af kridhvid magasinforside og udvandring fra P1-interview

Stor opstandelse over en amerikansk debatredaktørs afsked med sin arbejdsgiver, en forside med udelukkende hvide kvinder og et interview i P1-program, der endte med, at den interviewede politiker lagde headsettet fra sig og forlod programmet. De emner tager Henrik Qvortrup op til behandling i selskab med ugens gæstevært Natasja Crone.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Endnu en torsdag er oprundet, og det betyder en ny udgave af MediaWatchs mediemagasin Q&co er i luften. Vært Henrik Qvortrup flankeres af Natasja Crone, der er vært på TV 2's "Go' aften Live" og denne uges gæstevært.

 

Vil du springe frem til ét bestemt indslag? Spol frem til:
00:16:00 Søren Espersen, DF, og Gustav Lützhøft, ledende redaktonschef i DR Kultur, Børn og Unge
00:39:13 Lasse Jensen, mediekommentator, Information
01:02:00 Cecilie Ingdal, chefredaktør for Elle

På dagsordenen i denne uge er New York Times' afsked med debatredaktør James Bennet, efter mediet bragte et indlæg fra en republikansk senator i USA, som opfordrede til brug af militær magt mod de demonstrationer, som de seneste uger har været afholdt i USA. Sjældent har et amerikansk medies afsked med en ansat vakt større debat i Danmark. Tåler New York Times' ledelse ikke, at læsernes formodede holdninger bliver udfordret? Eller er der tale om et forsøg på at kvalificere debatten ved at skære udokumenterede og mere eller mindre skingre og polariserende påstande væk? Mediekommentator Lasse Jensen er i studiet for at debattere sagen.

En forside på modemagasinet Elle har tiltrukket sig opmærksomhed. På forsiden er en række kvinder, og de har alle ét tilfælles: De er hvide. Det måtte Elle efterfølgende høre for på de sociale medier, hvor kritikken for manglende diversitet brød ud. Henrik Qvortrup interviewer magasinets chefredaktør, Cecilie Ingdal, om sagen.

Et interview om, hvorvidt der findes racisme i Danmark, i P1's "Shitstorm" endte lørdag med, at Søren Espersen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, udvandrede. "Surrealistisk" var ét af de ord, som politikeren satte på oplevelsen. Søren Espersen tager debatten om interviewet med Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef hos DR, om, hvorfor han afbrød seancen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere