MediaWatch

Danske avisledere tager afstand fra New York Times' håndtering af debatindlæg

En debatredaktør på New York Times mistede jobbet, efter et stærkt kritiseret debatindlæg blev bragt i avisen. Håndteringen af sagen er problematisk for demokratiet og ytringsfriheden, lyder det i dag i Jyllands-Posten og Berlingskes ledere.

Foto: ANGELA WEISS/AFP/Ritzau Scanpix

New York Times har lagt ytringsfriheden på offerpladsen, når avisen har ladet utilfredshed med holdningen udtrykt i et debatindlæg føre til protester mod og opsigelse af en redaktør. Sådan lyder det fra ansv. chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen, i avisens leder.

Hans indlæg udspringer af sagen i USA, hvor en klumme fra den republikanske senator Tom Cotton, der opfordrer til brug af militær magt til at håndtere de verserende demonstrationer i USA, udløste stor kritik mod den ansvarlige debatredaktør, der efterfølgende måtte forlade sit job.

"Hvis "safe spaces", kravet om aldrig at blive udsat for ytringer, den enkelte måtte opfatte som utryghedsskabende eller krænkende, trumfer retten til at ytre sig frit – da er ytringsfriheden, som vi kender den, i praksis sat ud af kraft," skriver Tom Jensen.

Han står ikke alene med sin kritik af New York Times' håndtering af sagen. Også Jyllands-Postens lederkollegium har på lederpladsen i tirsdagens avis skrevet, det er afgørende for demokratiet, at Tom Cottons holdning kan høres og diskuteres - selvom man måtte være uenig med ham.

"At New York Times filtrerer virkeligheden og søger at skåne sine åbenbart meget følsomme læsere mod holdninger, som de formodes at være imod, er en publicistisk falliterklæring."

New York Times-redaktør går af efter massiv kritik

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere