MediaWatch

Egmont og Berlingske afviser at lægge topchefers løn frem

Det bliver et nej tak fra Berlingske Media og Egmont, og et måske fra Nordjyske Medier, til at følge efter JP/Politikens Hus og sætte tal på lønningerne i topledelsen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hverken Egmont eller Berlingske Media forventer at åbne bøgerne mere, efter JP/Politikens Hus har taget skridtet og offentliggjort, hvad de enkelte direktions- og bestyrelsesmedlemmer får for deres arbejde. Det skriver Journalisten.

"I Berlingske Media offentliggør vi som foreskrevet i loven og som kutyme i mange virksomheder lønsummen for hele direktionen, og det har vi ingen planer om at ændre på," oplyser bestyrelsesformand for Berlingske Media, Connie Hedegaard, til fagbladet.

Heller ikke landets største mediekoncern Egmont har planer om at sætte tal på de enkelte direktørlønninger, mens bestyrelsesformand i Nordjyske Medier, Morten Sandlykke, ser positivt på initiativet og ikke er afvisende over for at følge trop.

Egmonts direktion, der består af topchef Steffen Kragh og finansdirektør Hans J. Carstensen, hører til den lønmæssige superliga i erhvervslivet med et honorar på 5,5 mio. euro, cirka 41 mio. kr.,  i 2018.

Berlingske Medias direktion i skikkelse af adm. direktør Anders Krab-Johansen og finansdirektør Michael Bjerregaard fik sammenlagt 5,4 mio. kr. i løn i 2018, men fordelingen opgives altså ikke.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs