MediaWatch

DJ vil have grundlønnen løftet i ny overenskomst

Grundlønnen i fællesoverenskomsten bør hæves med omkring 6000 kr., som til gengæld kan modregnes i de personlige tillæg, lyder et hovedkrav fra Journalistforbundet.

Foto: Pexels

Dansk Journalistforbund (DJ) vil ændre bundniveauet for grundlønnen ved de igangværende forhandlinger om en nye overenskomster med mediearbejdsgiverne i DMA, skriver Journalisten.

Grundlønnen varierer i de eksisterende overenskomster, men er i fællesoverenskomsten, som især de regionale mediehuse har tilsluttet sig, på omkring 20.000. Den bør hæves til 26.000 kr. ifølge DJ, der samtidig lægger op til, at arbejdsgiverne kan kompensere for forhøjelsen ved at sænke de personlige tillæg.

"[...] ingen betaler helt ned til de omkring 20.000, fællesoverenskomsten giver plads til. Men nu skal den ikke komme lavere. Derfor har vi det krav med på næsten alle arbejdspladser," siger chefforhandler i DJ Christian Dølpher til Journalisten.

DJ har tidligere lagt frem, at forbundet også vil stille krav om at forbedre forholdene for freelancere ved overenskomstforhandilngerne.

På den anden side af forhandlingsbordet har Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) bl.a. krav med om fleksibilitet og snor i lønudgifterne.

Da Jysk Fynske Medier sidste år gennemførte besparelser, indgik det i spareplanen at fastfryse lønomkostningerne frem mod 2022 og finde kompensation andre steder, hvis overenskomstforhandlingerne løftede lønudgifterne.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere