MediaWatch

Nyt samarbejde skal bekæmpe piratkopiering af artikler

Rettighedsalliancen går i samarbejde med tjenesten Copyfighter for at slå tilbage mod tjenester, der tilbyder kopier af danske mediers artikler.

Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS / X02307

Rettighedsalliancen, der er en vagthund på det digitale copyrightområde, udvider indsatsen mod piratkopiering, skriver Danske Medier.

Det sker med et nyt samarbejde med tjenesten Copyfighter, der bruger software til at screene nettet for tjenester, der tilbyder piratkopier af artikler.

Samarbejdet skal øge mulighederne for at blokere steder på internettet, der har artikelkopier fra danske medier på menuen. Blokeringer er effektive ifølge Rettighedsalliancen, der senest i juni vandt en sag over tjenesten The World News.

"I kølvandet på dommen og den efterfølgende blokering, skete der i samme måned et drastisk fald på 90 procent i antallet af besøgende til tjenesten. Kort før blokeringen havde tjenesten knap 47.000 danske besøgende om måneden," siger Maria Fredenslund, direktør i Rettighedsalliancen.

Bag Copyfighter står tech-journalist Mads Elkær.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs