MediaWatch

Politiken indstifter ny debatpris i grundlæggers navn

Ny debatpris, der tager navn efter Politikens grundlægger Viggo Hørup, skal hylde samfundsdebatten som demokratiets smørolie og fællesnævner.

NF/Ritzau Scanpix
Viggo Hørup levede fra 1841 til 1902. Foto: NF/Ritzau Scanpix

Hørups Debatpris er navnet på en ny pris, som Politiken indstifter med første uddeling 1. oktober. Det skriver mediets ansv. chefredaktør, Christian Jensen, på Politikens hjemmeside.

Prisen er opkaldt efter Viggo Hørup, der var grundlægger af Politiken, som begyndte med at udkomme i 1884. Med prisen følger 50.000 kr.

"Modtageren af Hørup-prisen skal (...) være et lysende eksempel på, hvordan man højner den demokratiske debat med argumentets styrke i en tid præget af dyb splittelse mellem land og by, mellem humanister og nationalkonservative og mellem dem, der deltager i den offentlige debat, og dem, der står udenfor. Der er grundlæggende behov for at styrke den demokratiske samtale og styrke fællesskabet mellem borgerne på tværs af politiske og sociale skel," skriver Christian Jensen.

Prisen uddeles af en jury og bliver overrakt ved et arrangement i medborgerhuset Absalon i København 1. oktober.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere