MediaWatch

Lønstatistik for journalister skifter tilbage til kollektiv indsamling

Efter grønt lys fra Datatilsynet vender indsamlingen af Dansk Journalistforbunds lønstatistik tilbage til tidligere metode.

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Dansk Journalistforbunds lønstatistik vender efter et år med en anderledes indberetning tilbage til den tidligere ordning, hvor lønoplysninger indsamles hos tillidsrepræsentanterne på den enkelte arbejdsplads. Det skriver Journalisten.

Indsamlingsmetoden blev pillet af bordet sidste år, fordi det blev skønnet, at den var i strid med den nye persondataforordning GDPR. Det førte til et fald i antallet af lønoplysninger fra forbundsmedlemmer, som lønstatistikken baserede sig på. Men Datatilsynet har nu oplyst, at den gamle måde at samle lønoplysninger om forbundets medlemmer på kan vende tilbage.

"Datatilsynet har meddelt, at de ikke kan se nogen problemer i, at vi fortsætter på den måde, vi har gjort hidtil. I hvert fald ikke på de arbejdspladser, hvor det står i overenskomsten, at arbejdsgiverne skal udlevere lønstatistik i oktober måned," siger Per Schultz-Knudsen, medlem af forbundets hovedbestyrelse og overenskomst- og arbejdsmarkedsudvalg, til Journalisten.

Ifølge ham er det kun nogle få arbejdspladser, hvor det ikke er en del af overenskomsten, at lønoplysninger må udleveres til lønstatistikken.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere