MediaWatch

Lokal netavis får kritik for omtale af voldtægter

En netbaseret lokalavis i Guldborgsund-området får kritik fra flere sider efter en række alternative måder at omtale voldtægter på.

Foto: Screenshot

Efter en journalist på den lokale netavis guldborgsundavis.dk i sidste uge omtalte en voldtægtssag, hvor to mænd bortførte og voldtog en kvinde og efterfølgende blev "fængslet for lidt for "lystige aktiviteter" i weekenden", er den lokale avis kommet under kritik på især sociale medier. Det skriver Berlingske.

Det er blandt andet fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, der har reageret på formuleringen og sat fokus på avisens alternative måde at omtale voldtægtssager på.

"Hvad er det for en journalist, der kalder bortførelse og voldtægt for “lidt for lystige aktiviteter”!? Seksuelle forbrydelser mod kvinder bliver fuldstændig bagatalliseret. Igen. Det er ikke til at holde ud. Jeg håber, at avisen skynder sig at undskylde," skrev Pernille Skipper 15. august på Twitter.

Også kvindeorganisationer som Dannerhuset og Dansk Kvindesamfund har reageret på formuleringerne. Ulla Müller, forkvinde for Dansk Kvindesamfund fortæller til Berlingske, at italesættelsen underbygger en vrangforestilling af, at voldtægt er noget, der ligger tæt op ad festligt samvær.

Guldborgsundavis.dk var indtil 2010 en papiravis, men har siden nedlagt den trykte udgave og udkommer nu kun digitalt af redaktør Carsten Wulff-Clausen. Berlingske har endnu ikke kunnet indhente en kommentar fra redaktøren.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs