MediaWatch

Nyt milliardopkøb i amerikansk mediesektor

To amerikanske medieselskaber, hvoraf det ene ejer USA Today, bliver til ét. 263 udgivelser i 47 amerikanske stater samles dermed.

Mark Wilson/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Mark Wilson/AFP/Ritzau Scanpix

New Media Investment Group har mandag indgået en aftale med Gannett om at overtage selskabet for 1,4 mia. dollar.

Det fremgår af en meddelelse fra de to koncerner.

Overtagelsen af Gannett, der er ejer af USA's største avis, USA Today, sker gennem en betaling på 6,25 dollar og 0,5427 aktier i New Media Investment for hver aktie i Gannett.

Buddet prissætter aktien i Gannett til 12,06 dollar per aktie. Trods aftalen om en overtagelse steg aktien i Gannett kun med 2,7 pct. mandag til 11,04 dollar, mens New Media Investment mistede 7,6 pct. til 9,89 dollar.

Med den aftalte betaling vil fordelingen af ejerskabet i den fortsættende virksomhed være med 49,5 pct. til Gannetts nuværende ejere, mens de eksisterende aktionærer i New Media Invetsment vil sidde på 50,5 pct.

Med sammenlægningen af de to mediekoncerner skabes en kæmpe i det amerikanske avismarked med 263 udgivelser i 47 delstater og med omkring 9 mio. avislæsere, ifølge tal fra medieanalytikeren Ken Doctor, skriver Bloomberg News.

Den nye forretning venter at udnytte ressourcerne på tværs af koncernen endnu bedre end i dag, hvilket vil støtte de mange lokale udgivelser, samtidig med at ledelsen spår at kunne spare 300 mio. dollar om året.

Det er ikke længe siden, at Gannett afviste et fjendtligt overtagelsesbud fra MNG Enterprises, der er støttet af kapitalfonden Alden Global Capital.

Avisbranchen er i USA ligesom i resten af verden under pres. En undersøgelse fra Pew Research viser, at antallet af medarbejdere på de amerikanske printavisers redaktioner er faldet med 47 pct. på ti år – fra 2008 til 2018 – fra 71.000 til 38.000 medarbejdere.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere