MediaWatch

Ekstra Bladet har skruet op for sikkerheden omkring fotografer og journalister

Flere voldelige episoder har fået Ekstra Bladet til at skærpe sikkerheden, når reportere og fotografer dækker særlige begivenheder. Sikkerhedsvagter er blandt tiltagene.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Ekstra Bladets redaktionelle medarbejdere oplever flere episoder med vold, når de er på arbejde, særligt i forbindelse med dækningen af fodboldopgør eller demonstrationer. Det skriver fagbladet Journalisten.

Ifølge arbejdsmiljørepræsentant og journalist på Ekstra Bladet Jonas Sahl har der været tre "rigtig slemme" overfald det seneste år. Det har ført til flere tiltag, herunder brugen af sikkerhedsvagter, siger Ole Sloth, adm. redaktør på Ekstra Bladet.

"Det er noget, vi har indført som en del af den værktøjskasse, vi kan benytte os af. Ikke fordi tingene er blevet værre, men fordi vi er blevet klogere. Det er tale om nogle rigtig dygtige mennesker, som er helt anonyme og går i et med miljøet," siger han til Journalisten og uddyber, at det beror på individuelle vurderinger, hvornår sikkerhedsvagterne f.eks. bliver bedt om at følge de ansatte.

Flere af Ekstra Bladets journalister og fotografer har samtidig gennemgået et sikkerhedskursus, Heat, der skal klæde dem på til at tackle situationen, hvis der f.eks. opstår farlige situationer under dækningen af en demonstration.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs