MediaWatch

Fyens Stiftstidende vinder guld for Kim Larsen-forside

Førstepladsen i konkurrencen Årets Avisside 2018 gik til Fyens Stiftstidende for en forside, der ifølge juryen formår at sætte gang i læsernes fantasi.

Foto: Annelene Petersen/POLFOTO

Fyens Stiftstidendes forside til minde om Kim Larsen vandt torsdag guld i konkurrencen Årets Forside.

Det oplyser Danske Medier, som står for konkurrencen.

Forsiden fra 1. oktober 2018 – dagen efter Kim Larsens død – viser en cigaret, der brænder ud, under et citat fra Kim Larsens egen sang "Pianomand". Prisen blev overrakt torsdag på avisens redaktion i Odense.

Avisside-juryen bestod i år af Marianne Bahl, Børsen, Lea Korsgaard, Zetland, og Henrik Birkvig, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. De begrunder deres tildelingen af guld for Årets Forside med, at avissidens tekst og billede sammen sætter gang i læserens fantasi.

"Der findes basically to måder at lave en forside på. Den med en idé og den uden. Idéen skal være anderledes end alle de andre og udførelsen løfte udtrykket de sidste hakker op i himmelen. Den gode forside, er en hvor tekst og billede sammen fortæller historien, og igangsætter beskuerens fantasi. Fyens Stiftstidende har formået at lade os danne vores egne billeder af afdøde Kim Larsen, mens sidste smøg brænder ud. Et fint sidste billede på en mand, vi alle syntes vi kendte og vidste hvordan så ud," lyder det fra juryen.

Forsiden blev begået af Ida Simmelholt, Sander S. Astrup, Martin Seymour og Vibeke Volder.

Syv nominerede aviser

I alt var 11 indstillinger fra syv forskellige aviser nomineret i konkurrencen. De nominerede kom fra Ekstra Bladet, Politiken, JydskeVestkysten, Jyllands-Posten, Nordjyske, Weekendavisen og Fyens Stiftstidende. I alt modtog juryen 102 indstillinger.

11. juni vil Danske Medier offentliggøre, hvem der tildeles sølv og "hædrende omtale".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs