MediaWatch

Danske Medier opfordrer til at forlænge praktiktiden igen til 18 måneder

Reduktionen i praktiklønningerne har virket i og med, at der er sket en stigning i antallet af praktikpladser. Det vurderer Danske Mediers Arbejdsgiverforening, som derfor anbefaler at rulle forkortelsen af praktikperioden tilbage.

/ritzau/Thomas Emil Sørensen
Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

Normalt er det praktikpladserne, der er for få af, men ved forårets Store Match Dag, hvor journaliststuderende og praktiksteder får papir på hinanden, var der i år flere praktikpladser, end der var studerende.

Det tyder ifølge Danske Mediers Arbejdsgiverforening på, at praktikantaftalen fra sidste år - hvor praktikantlønningerne blev sat ned og praktikperioden forkortet - har båret frugt, skriver Journalisten.

Thomas Rønnow, viceadm. direktør hos Danske Medier Arbejdsgiverforening, mener, at det bør betyde, at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole forlænger praktiktiden igen fra 12 til 18 måneder.

"Vores opfordring er, at når der er for mange praktikpladser, så vil det da være en fordel, at journalisthøjskolen forlænger praktiktiden igen til 18 måneder," siger han til Journalisten.

I 2017 blev det vedtaget, at praktiktiden forkortes fra 18 til 12 måneder som et treårigt forsøg, som begynder til august i år. Praktikkoordinator ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Pia Færing mener ifølge Journalisten, det er for tidligt at konkludere, at lønnedgangen har haft den ønskede effekt, og at problemet med manglende pladser er løst.

Ved sidste panikdag stod 15 studerende uden praktikplads, mens arbejdsgiverne manglede at besætte 60 pladser.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere