MediaWatch

Schibsted i kursfald efter svag start på året

Den norske mediekoncern Schibsted, der bl.a. udgiver VG, falder efter et kvartalsregnskab, der ikke levede op til forventningerne.

Norske VG er blandt flagskibene i Schibsted nyhedsforretning

Mediekoncernen Schibsted falder på børsen i Oslo onsdag middag, efter at selskabet onsdag morgen leverede et regnskab, hvor driftsresultatet (EBITDA) missede selv de laveste estimater blandt analytikerne.

Det skriver Bloomberg News.

For årets første tre måneder kunne Schibsted rapportere et EBITDA-resultat på 418 mio. norske kr. - svarende til 318,5 mio. kr.

Til sammenligning var der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News blandt analytikere ventet et EBITDA i niveauet 771 til 844 mio. norske kr.

Omsætningen i kvartalet endte på 3,09 mia. norske kr., hvor der af analytikerne var ventet en omsætning på 4,66 mia. norske kr.

Schibsted noterer i regnskabet, at investeringer i Lendo og innovation inden for distribution påvirkede EBITDA med omkring 25 mio. norske kr. i første kvartal.

Schibsted-aktien falder onsdag middag 3,5 pct. til 224,60 norske kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs