MediaWatch

Højesteret sætter foden ned over for live-blogging af vidneudsagn

Når vidner fremover forklarer sig i retten, er det i udgangspunktet ikke tilladt at videreformidle deres udtalelser ved live-blogging, slår Højesteret fast i en principiel sag fra Nykøbing Falster.

Foto: Colourbox

En afgørelse fra Højesteret begrænser mediernes muligheder for at live-blogge fra retten. Det vurderer mediejurist Vibeke Borberg i en artikel på Journalisten.

Det sker på baggrund af en retssag om hjemmerøverier, hvor forsvarsadvokaten bad om, at TV Øst ikke live-bloggede udsagn fra vidner og tiltale, fordi han mente, det kunne påvirke andre vidners udtalelser. Men det afviste byretten.

Også Østre Landsret afviste hans klage, men nu har forsvarsadvokaten så fået medhold ved Højesteret, som dog understreger i sin afgørelse, at det fortsat er tilladt at lave retsreportager som formidler forklaringerne uden direkte at gengive udtalelserne.

"Selv om kendelsen vedrører et konkret tilfælde af live-blogging i en for længst afsluttet straffesag, har Højesteret benyttet lejligheden til at komme med en generel udtalelse om live-blogging. Derfor har kendelsen ikke bare betydning for den konkrete sag, men også for adgangen til live-blogging fra retsmøder fremover," lyder det fra Vibeke Borberg i Journalisten.

Hos TV 2 Øst er man overrasket over dommen, som ansv. chefredaktør Vagn Petersen stiller sig kritisk over for.

"Jeg er overrasket over afgørelsen. Det kan få vidtrækkende konsekvenser for vores dækning af retssager. Jeg synes, det er en betænkelig kendelse," siger han til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs