MediaWatch

Medier mangler at besætte 75 praktikantstillinger efter "panikdagen"

Mange stillinger som journalistpraktikant på landets redaktioner står til ikke at blive besat efter årets første ansættelsesrunde, der efterlader flere ledige stillinger end ansøgere. 

Foto: Ritzau Scanpix/Emil Ryge Christoffersen

Normalt er det manglen på praktikpladser, der er i fokus i forbindelse med den halvårlige "panikdag" eller "store matchdag", hvor medier, kommunikationsafdelinger og andre praktiksteder ansætter journalistpraktikanter. Det billede er vendt på hovedet i årets første ansættelsesrunde, der fandt sted onsdag.

Status er dagen derpå, at omkring 30 praktiksøgende står uden en praktikplads – mens arbejdsgiverne i mediebranchen har cirka 75 ledige praktikstillinger. Det fremgår af en statusmail fra praktikkoordinator på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) Pia Færing.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs