MediaWatch

Google sender midler til lokalmedier i amerikanske nyhedsørkener

For at hejse et flag i de amerikanske nyhedsørkener har Facebook og senest Google finansieret projekter, der kan stoppe svindet af lokalmedier. Nu lancerer Google Local Experiments Project, der skal hjælpe lokaldækningen på vej.

Ritzau Scanpix/AFP/Denis Charlet

At tech-virksomhederne ofte anklages for at stå bag udmagringen af lokalmedier i de geografiske udkanter af USA, er ifølge nyhedsmediet Axios en af grundene til, at Google nu lancerer "Local Experiments Project" i USA.

Projektet er et forsøg på at finansiere lokale nyhedsmedier, ikke bare i USA, men også andre steder i verden. Grunden er, at flere og flere områder i USA står uden reel nyhedsdækning med lukningen af 1800 lokalaviser og et beskæftigelsesfald med 45 pct. de seneste år, skriver The Guardian.

De lokale nyhedssites vil blive opbygget med midler fra Google, som bedyrer, at selskabet ikke vil have redaktionel indflydelse på nyhedsmedierne. I første omgang rulles projektet ud i samarbejde med medieselskabet McClatchy, der vil udpege tre byer med under en halv million indbyggere til udrulning af konceptet. Axios skriver, at der ventes at blive stablet flere lignende samarbejder på benene.

Facebook lancerede sidste år et lignende initiativ under navnet "Today In". Projektet har dog oplevet udfordringer, idet tjenesten er bygget på brug af allerede eksisterende lokalmedier, der som nævnt bliver færre af.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere