MediaWatch

Robotter skal fremover dække fodbold for Ekstra Bladet

Fra 1. april skal noget af Ekstra Bladets fodbolddækning i fodboldapp varetages af robotter, mens Ekstrabladet.dk ikke er mål for robotternes arbejde.

Foto: ritzau/Scanpix/FRANCK FIFE

Fodboldkampe er der mange af, og nu skal robotter skrive om dem, som de menneskelige sportsreportere på Ekstra Bladet ikke har tid til. Det skriver Journalisten.

I begyndelsen af april flytter robotterne således ind på redaktionen, hvor de skal dække flere lavererangerende fodboldligaer og oversete kampe i hele Europa. I første omgang skal robotterne skrive til Ekstra Bladets livescore-app Fodbold.nu. Robotterne er i samarbejde med Ekstra Bladet udviklet af Lasso X, som JP/Politikens Hus er medejer af.

Adm. redaktør på Ekstra Bladet, Ole Sloth, fortæller til Journalisten, at mediets robotter kan skrive uendeligt mange artikler, fordi de aldrig går fra arbejde. Planen er, at robotjournalistikken skal være en del af fodboldappen Fodbold.nu – ikke Ekstraladet.dk.

"Det ville ikke give mening, for på ekstrabladet.dk prioriterer vi stoffet benhårdt. Vi udgiver tæt på 300 artikler på eb.dk om dagen. Hvis ikke artiklerne eksponeres, så forsvinder de ud i tågerne. Det giver bedre mening for os at publicere på en platform, hvor brugerne har en særlig nicheinteresse," siger Ole Sloth til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs