MediaWatch

Morten Lund om Nyhedsavisen: Jeg var ikke vant til at kunne tabe

Investeringen i Nyhedsavisen kostede iværksætteren Morten Lund en personlig konkurs, også selvom han fik et trecifret millionbeløb for at overtage gratisavisen, der gik ned i 2008.

Iværksætteren Morten Lund fik et trecifret millionbeløb med i købet, da han i 2008 overtog aktiemajoriteten i gratisavisen Nyhedsavisen fra det islandske medieselskab Dagsbrun. Det fortæller han til Berlingske fredag om de dyrtkøbte erfaringer som medieejer.

"Efter et halvt år, hvor de (Dagsbrun, red.) havde brændt 600-700 mio. af, kom de så og spurgte, om jeg ikke ville overtage det. Jeg fik faktisk også 180 mio. kr. med – en slags medgift for en grim datter. Jeg var helt vild med projektet, og jeg var vant til ikke at kunne tabe," siger han til avisen.

Nyhedsavisen gik konkurs i august 2008 og Morten Lund personligt konkurs. Han var dog ude af sin konkurs halvandet år senere, fremgår det, efter gælden var blevet sat ned til 10,1 pct. af det oprindelige beløb.

Morten Lund har efterfølgende holdt sig fra mediebranchen, men engageret sig i startups som bl.a. faktureringsvirksomheden Tradeshift, og senest det to år gamle hotelprojekt Poshtel med blandt andre Bjarke Ingels og Rambøll som investorer og partnere.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs