MediaWatch

Anbefaling: Pressekortet skal være forbeholdt journalister

Retningslinjerne for pressekortet skal skærpes, så det klassiske pressekort er forbeholdt journalister, foreslås det i rapporten Fagenes Fremtid. En ny model kunne være tre forskellige slags kort, mener ekspertgruppe.

Pressekortet skal være forbeholdt journalister. Det foreslår et ekspertudvalg bestående af 11 personer fra medie- og kommunikationsbranchen i rapporten Fagenes Fremtid, skriver Journalisten.

Ekspertgruppen fremlægger i rapporten en konkret model, hvor fremtidens pressekort altså kun er for reportere, mens der skal udstedes et kombinationskort for personer, der både beskæftiger sig med journalistik og kommunikation, samt et kommunikationskort for kommunikatører.

Projektleder for Fagenes Fremtid, Søren Schultz Jørgensen, forklarer til Journalisten, at forslaget om ordningen med tre forskellige korttyper, først og fremmest skal styrke journalistikken.

”Det er ikke på samme måde vigtigt for kommunikationsfagene, som jo tjener specifikke interesser. Journalistikkens værdigrundlag er mere skrøbeligt, fordi det hviler på idealer om at styrke oplysningen og den demokratiske debat generelt,” siger han til fagbladet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere