MediaWatch

Britisk mediehus blev belønnet i optimistisk marked

Daily Mail planlægger at sende sin ejerandel i magasinet Euromoney ud til aktionærerne. Det blev belønnet af investorerne.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Dunham

De europæiske aktier blev mandag trukket op af optimisme omkring udsigterne til en mulig løsning på handelskonflikten mellem USA og Kina.

Blandt vinderpapirerne mandag var mediehuset Daily Mail & General Trust. Det britiske selskab planlægger at sende sin ejerandel i magasinet Euromoney ud til aktionærerne, der vil få byttet nogle af Daily Mail-aktierne med Euromoney-papirer.

Samtidig lægger Daily Mail op til et ekstraordinært udbytte på 200 mio. pund. Aktien steg 4,6 pct. til 676,50 pence.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs