MediaWatch

Præsidium om Sass-sag: Alle journalister skal overholde regler

Pia Kjærsgaard minder Ekstra Bladet og alle medier om, at ordensreglerne på Christiansborg skal overholdes.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Folketingets Præsidium har onsdag truffet en afgørelse i sagen om Socialdemokratiets klage mod Ekstra Bladet.

Folketingets største parti mener, at "Ekstra Bladets journalister igennem en periode har forsøgt at kontakte MF (medlem af Folketinget, red.) Henrik Sass Larsen på en måde, der strider mod ordensreglerne for pressen på Christiansborg".

"I den anledning skal jeg på Præsidiets vegne understrege, at Ekstra Bladets journalister, ligesom alle andre journalister, der arbejder i Folketinget, skal overholde de regler, som er aftalt mellem Folketinget og Folketingets presseloge om journalistisk arbejde på Christiansborg," siger Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF)

Ekstra Bladet har afvist at have gjort noget forkert i den måde, som mediet har benyttet til at kontakte Henrik Sass Larsen, der er gruppeformand for Socialdemokratiet.

For nylig kom det frem, at han sidste efterår fik en depression, som imidlertid blev holdt hemmelig for omverdenen indtil for få dage siden.

Henrik Sass Larsen var ikke sygemeldt i perioden, hvor Ekstra Bladet blandt andet beskrev hans fravær ved møder hos Statsrevisorerne.

Pia Kjærsgaard skriver følgende henvendt til Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen:

"Det er af afgørende betydning, at du som ansvarshavende redaktør medvirker til at sikre, at dine ansatte overholder disse regler. "

Socialdemokratiets gruppesekretær, Henrik Dam Kristensen, erklærer sig i en pressemeddelelse tilfreds med afgørelsen fra Folketingets Præsidium.

"Vi har et af verdens mest åbne parlamenter, hvor journalister har adgang og mulighed for at stille spørgsmål – men samtidig må respektere, at det også er en arbejdsplads for os politikere," siger han.

Socialdemokratisk klage over Ekstra Bladet vækker undren 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs