MediaWatch

Cavling-formand forlader komitéen efter fem år

TV 2-journalisten Kaare Sørensen, der har været formand for Cavlingkomitéen de sidste to år, har valgt ikke at genindstille sig selv til komitéen.

Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn

Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse skal i år nedsætte en ny Cavlingkomité. Forbundet har nu åbnet for indstillingerne, og her har formanden gennem de sidste to år, TV 2-journalisten Kaare Sørensen, valgt ikke at genindstille sig selv, skriver Journalisten.

Kaare Sørensen har været en del af komitéen de sidste fem år. Og det har været en lærerig tid, fortæller han.

"At sidde i Cavlingkomitéen er den bedste journalistiske efteruddannelse, man overhovedet kan få. Men det har også været enormt tidskrævende. Og jeg synes, nu er et fint tidspunkt at give stafetten videre til nye kræfter," siger Kaare Sørensen til Journalisten.

Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse skal til maj nedsætte den nye komité. Valget foregår på baggrund af indstillinger fra kredse, grupper og foreninger samt enkeltmedlemmer i Dansk Journalistforbund. Indstillinger skal være afgivet til forbundet senest 3. maj i år.

Den nye komité vil blive valgt for perioden 2019-2022. I øjeblikket har komitéen fem medlemmer.

Ved uddelingen af Cavlingprisen i år var det de tre Berlingske-journalister Eva Jung, Simon Bentsen og Michael Lund, der løb med prisen for deres afsløringer af hvidvaskskandalen med Danske Banks estiske filial i centrum.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs