MediaWatch

Lokalavis trykte mail med tip som læserbrev

Roskilde Avis har trykt og bragt en mail, der var ment som et redaktionelt tip. Det er ikke i orden, mener mailens afsender. Chefredaktør beklager fejltagelsen.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen/Arkiv

Roskilde Avis bragte tirsdag i denne uge læserbrevet "Kommunen tømmer kassen" af debattør Michael Philip Hansen. Problemet med det var bare, at henvendelsen til avisen var ment som et tip til avisens journalister og ikke som et læserbrev, siger afsenderen til fagbladet Journalisten.

"Jeg havde sendt en mail med information, som jeg håbede, at de kunne bruge til at beskrive virkeligheden. Så opdagede jeg, at de havde sammenfattet det til et læserbrev og underskrevet det i mit navn. Det synes jeg ikke er okay," siger Michael Philip Hansen til fagbladet.

Michael Philip Hansen fortæller desuden, at flere sætninger i den mail, han sendte til Roskilde Avis, er blevet taget ud eller ændret i læserbrevet, og han tolker det, som om avisens redaktør vil sætte ham i dårligt lys, da han er socialdemokrat, mens Michael Philip Hansen omvendt er "ekstremt kritisk over for Socialdemokratiet".

Chefredaktør på Roskilde Avis, Torben Kristensen, beklager misforståelsen og uddyber, at Michael Philip Hansen er en kendt debattør i avisens spalter, og at man på avisen ikke var klar over, at mailen ikke var et læserbrev. Han ønsker ikke at kommentere på anklagen om politisk ståsted som bevæggrund, men siger, at "det skal han (Michael Philip Hansen, red.) have lov til at mene".

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs